HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto

corona

Update geldig van 5 juni 2021

Voor alle senioren is het vanaf 5 juni mogelijk op de eigen vereniging tijdens het sporten de afstandsbeperking los te laten. Dat betekent dat ook iedereen van 27 jaar en ouder per 5 juni weer duels mag spelen of mee kan doen aan onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging. Let op, het loslaten van de afstandsbeperking, dit geldt alleen voor tijdens het sporten. Voor wie niet aan het hockeyen is, blijft de 1,5 meter afstandsregel gelden.

Daarnaast mag de jeugd tot en met de A-categorie vanaf 5 juni weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen, bij voorkeur binnen de eigen regio. Zoals bij de verenigingen bekend, wil de KNHB regionale competities organiseren voor de verenigingen die hieraan mee willen doen. (Wedstrijd)secretarissen kunnen hun teams tot en met 31 mei hiervoor aanmelden. In het weekend van 5 juni is het voor de teams mogelijk zelf oefenwedstrijden te organiseren, voor de drie daaropvolgende weekenden in juni organiseert de KNHB voor de deelnemende teams een competitie.

De kleedkamers en douches mogen per 5 juni weer open, en ook de horeca op de vereniging mag binnen en buiten (terras) open maar volgens de dan geldende horecaregels én alleen voor die personen die ook op het complex aanwezig mogen zijn. Publiek is helaas nog niet toegestaan.

Alle andere regels zijn nog steeds van toepassing.

Kijk voor de laatste update op knhb.nl

Update geldig vanaf 14 oktober 22:00

De maatregelen i.v.m het corona virus zijn weer verder aangescherpt. Dit betekent:

Voor senioren geen activiteiten:

 • Helaas geen trainingen/wedstrijden meer voor senioren.
 • Ook is het niet toegestaan om met bijvoorbeeld 4 man te trainen.

 Voor junioren beperkt activiteiten:

 • Trainingen voor jeugdleden t/m 17 gaan door, trainen op tijden/dagen die nu voor hen gereserveerd staan.
 • Trainingen gaan in de herfstvakantie ook gewoon door.
 • Onderlinge (oefen)wedstrijden van jeugdteams van HOD zijn toegestaan. Oefenwedstrijden van de jeugd tegen andere clubs worden afgelast om reisbewegingen te beperken.
 • Op zaterdagen mogen er ook onderlinge wedstrijden georganiseerd worden door de jeugdteams. Wedstrijden altijd eerst aanvragen/melden via het wedstrijdsecretariaat! Stuur een mail naar [email protected] Pas na goedkeuring door het secretariaat kan de wedstrijd doorgaan en horen de teams welk veld beschikbaar is.
Het protocol is bijgewerkt .

Veel gestelde vragen en antwoorden
 1. Ik heb een vraag over het clubbeleid rondom COVID-19. Waar kan ik dan het beste terecht?
  Vragen kun je stellen via [email protected]
 2. Wanneer mag ik niet naar H.O.D. (als speler of toeschouwer)
  Als je positief getest bent – tevens meld je dit direct bij teambegeleider/managerAls je klachten hebt die op Corona kunnen wijzenAls je korter dan 14 dagen geleden in een oranje/rood gebied bent geweestAls je getest bent maar de uitslag nog niet weet.
 3. Mogen fans, vrienden en ouders alweer op het terrein aanwezig zijn? 
  Ja, zij zijn welkom langs de lijn en houden 1,5 meter afstand en beperken het stemvolume; We vragen om het aantal toeschouwers per team te beperken; Op het terrein geldt een maximum van 250 bezoekers/toeschouwers.
 4. Kan ik naar het toilet bij H.O.D.?
  De toiletten in het clubhuis zijn open, echter vragen we je vooraf thuis naar het toilet te gaan om zo het verkeer in het clubhuis te beperken.
 5. Is het clubhuis open?
  Ja, heb clubhuis is geopend. Het assortiment vanuit de horeca is beperkt. Bestellen en uitgifte van consumpties is enkel mogelijk op de aangegeven locaties aan de bar. Bij drukte aan de bar, houd voldoende afstand! Voor zowel H.O.D.-leden als bezoekers geldt: kom omgekleed naar de club en douch thuis. Bij slecht weer is de ruimte beperkt tot de koepels op het terras en de tafels onder de parasols, met inachtname van de 1,5 meter afstand.
 6. Kan ik eten en drinken kopen bij H.O.D.? 
  Ja, het horeca assortiment is echter aangepast i.v.m. de Corona-situatie en de uitgifte gaat via de gemarkeerde punten aan de bar.
 7. Waar vind ik de wedstrijdtafel nu het clubhuis zo min mogelijk gebruikt wordt?
  De wedstrijdbalie is bij het raam van de bestuurskamer onder de koepels op het terras. Laat alleen de teambegeleider/aanvoerder langs gaan bij aanmelden van het team of bij een vraagScheidsrechters kunnen hier ook hun jas ophalen.
 8. Ik heb rij-dienst voor mijn teamleden/kind komend weekend, mag ik teamgenoten meenemen? 
  Ja dat mag, echter wordt een mondkapje geadviseerd met inzittenden uit meerdere huishoudens.
 9. Ik wil graag mijn teambespreking houden in het clubhuis, mag dat? 
  Nee, dit is niet toegestaan. Teambesprekingen moeten buiten worden gehouden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het grasveld bij het terras.
 10. Ik ben trainer bij H.O.D., waar moet ik rekening mee houden?
  Trainers tot en met 18 jaar mogen binnen 1,5 meter met jeugd tot en met 18 jaar trainen; Trainers tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden als zij/hij 18 plussers traint; Trainers ouder dan 18 jaar moeten altijd 1,5 meter afstand houden voor alle doelgroepen.
 11. Mijn jeugdteam wil in het clubhuis ranja drinken, mag dit?
  Nee, je drinkt je ranja buiten.
 12. Vooraf aan de wedstrijd deden wij altijd shake-hands, hoe waren de afspraken ook alweer?
  Shake-hands is niet toegestaan. Wij adviseren een alternatief zoals "shake-sticks”.
 13. Wij hebben wisselende keepers, hoe gaan we om met het keeperspak? 
  Wij adviseren, zeker als je binnen 72 uur de spullen weer gaat gebruiken, de helm en handschoenen van een keeper na elke wedstrijd te desinfecteren. Als team kan je een desinfecterend middel (te koop bij de meeste drogisterijen) gezamenlijk kopen en bewaren in de keepers tas.
 14. Mogen wij alweer strafcorners nemen?
  Ja, strafcorners zijn weer toegestaanWij adviseren een eigen masker of een desinfecterend middel om het masker te desinfecteren bij elke strafcorner. Advies is om hiervoor bijv. Dettol-doekjes te gebruiken.
 15. Kan ik douchen bij H.O.D.?
  Voor zowel H.O.D.-leden als de tegenstanders geldt dat zij thuis moeten douchen. De kleedkamers zijn niet geopend.