zaalhockey junioren

Jongens C1 HOD plaatst zich overtuigend voor Zuid-Nederlands kampioenschap.

Nieuws afbeelding 13-1-2008 Uniek kunnen we het binnen HOD niet meer noemen, maar dat een jongensteam zich plaatst voor de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Zaalhockey is toch wel echt heel lang geleden. Op de zinderende slotdag in Helmond, waar nog vier teams (HOD JC1, Oranje-Zwart JC1, Venlo JC1 en Eindhoven JC1) zich konden plaatsen voor ‘Zuid’, had HOD aan 3 punten sowieso genoeg om zich te verzekeren van één van de twee plaatsen die recht geeft om te strijden om het Zuid-Nederlands Kampioenschap.

Zelden was de spanning langs de lijn zo aanwezig. Massaal toegestroomde ouders, broertjes en zusjes zorgden voor een geweldige sfeer, waardoor de eerste wedstrijd van HOD tegen Eindhoven een extra lading kreeg. Met een geweldige inzet en strijd werd de wedstrijd tegen Eindhoven gespeeld. HOD startte geweldig en leek verdiend op voorsprong te komen. Joep de Natris sleepte de bal met een strafcorner fantastisch in de kruising, maar deze goal werd afgekeurd omdat hij buiten de cirkel zou zijn gesleept. HOD ging verder met aanvallen maar had het geluk niet aan haar zijde. Eindhoven na de rust echter wel. Na een klein foutje achterin bij HOD wist Eindhoven direct toe te slaan. Een bittere pil, maar geen ramp. HOD bleef knokken om een treffer te maken. Lang zag het er naar uit dat HOD, ondanks mooie kansen, aan het kortste eind trok. Vooral in de momenten dat Eindhoven nog tweemaal de paal raakte, kwam HOD goed weg. Maar vlak voor tijd wist Freek van Oerle met een mooie strafcornervariant de gelijkmaker te produceren. Een terechte uitslag, in een spannende wedstrijd die geen winnaar verdiende.

In de wedstrijd erna stond Oranje-Zwart tegenover het al uitgeschakelde Helmond. Helmond speelde vrij en onbevangen, waardoor Oranje-Zwart uiteindelijk de winst niet naar zich toe kon trekken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-3, waardoor Oranje-Zwart het ‘Zuid’ misliep en HOD zeker was van een plaats bij de beste 2.
Omdat Eindhoven in de wedstrijd daarna tegen Venlo verloor, moest HOD gelijkspelen tegen Oranje-Zwart om kampioen te worden van de TOPklasse Zaal. In wedstrijd die voor beiden teams er eigenlijk niet meer toe deed, stond vooral prestige op het spel. Oranje-Zwart blijft toch speciaal, waardoor de mannen alsnog zeer gemotiveerd waren om ook dit varkentje te wassen.
In een leuke wedstrijd met kansen over en weer, kwam HOD weer goed uit de startblokken. Na een aantal minuten kon het massaal aanwezige publiek al juichen, toen Driek Strijbosch met een subtiel schotje de keeper kansloos liet, 1-0. Daarna ging HOD achteruit lopen en kreeg het uiteindelijk vlak voor rust een terechte strafbal tegen, die gescoord werd. Net na rust werd het zelfs 1-2, door zwak ingrijpen achterin. Maar HOD liet het er niet bij zitten en wilde persé niet van OZ verliezen. Harde duels en mooie combinaties maakten het een wedstrijd vol passie en strijd. Uiteindelijk kwam HOD weer goed op gelijke hoogte, door een fantastische solo van rechtsachter Gijs Olde Hampsink. Drie man van OZ werden ‘gedold’, waarna Gijs het prachtig afrondde met zijn backhand. Een wereldgoal, die uitbundig gevierd werd, zowel op het veld als op de tribune. Zou HOD dan toch kunnen winnen van OZ? In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg HOD nog een strafcorner. Een korte variant op Gijs Olde Hampsink werd keurig om de keeper heen gesleept, waardoor HOD de winst greep en uiteindelijk kampioen werd in de TOPklasse Zaal en nog belangrijker, zich plaatste voor ‘Zuid’.

Komende zondag speelt HOD JC1 vanaf 9.00 tot ongeveer 14.00 in Helmond het Zuid-Nederlands Kampioenschap Zaalhockey. Plus een tegenstander die we al kennen, zullen ook MOP (Vught) en Breda aanwezig zijn. De uiteindelijke winnaar van deze poule plaatst zich voor het Landelijk Kampioenschap Zaalhockey in de zaal, wat op 26 januari in Arnhem gehouden zal worden. Bij deze bent u van harte welkom om HOD JC1 aan te komen moedigen op zondag 20 januari in de City Sporthal in Helmond!!