Senioren

HOD Heren 1 hervat seizoen met dure nederlaag

Nieuws afbeelding 8-3-2024 Afgelopen zondag stond voor HOD Heren 1 de eerste competitiewedstrijd na de winter op het programma, in en tegen Berkel Rodenrijs. Het was een flinke rit maar de blauwhemden waren er op gebrand om de punten terug mee te nemen naar Valkenswaard. Die punten konden beide teams overigens goed gebruiken, want het was een clash tussen de nummer 10 en nummer 11 van de competitie. Een spannend duel werd helaas gewonnen door de thuisploeg en zodoende droop HOD met lege handen af: 2-1.

Na een wekenlange wintervoorbereiding mocht HOD dan eindelijk weer voor de echte punten spelen. Zoals gezegd was het meteen een zespuntenduel want voorafgaand aan deze wedstrijd stond Berkel Rodenrijs (HBR) op plek tien, twee punten voor op nummer elf HOD, een heuse degradatiekraker. HOD begon scherp maar liet HBR het spel maken en loerde op de omschakeling. Dit resulteerde in wat gevaarlijke counters maar echt kansen werden niet gecreƫerd. HBR had veel de bal maar ook zij konden niet echt gevaar stichten in de vijandelijke cirkel. Uiteindelijk werd de ban gebroken door de bezoekers uit Valkenswaard: na een aanval over meerdere schijven kwam de bal bij spits Loet Lambermont terecht die van dichtbij voor de 0-1 tekende. Tijdens het tweede kwart zette HBR nog meer druk op de ketel en uiteindelijk resulteerde dit ook in de verdiende gelijkmaker. Bij rust stond er dan ook een 1-1 tussenstand op het scoreboard. Na de thee kwam HBR nog wat sterker uit de kleedkamer en dit leidde al snel tot de 2-1 voor de thuisploeg. Hierna was de wedstrijd wat meer in balans maar tot meer goals kwam het niet in het derde kwart.
Met nog één kwart te gaan zette HOD alles op alles om de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen. Dit resulteerde in meerdere gevaarlijke uitbraken en een handvol strafcorners. Helaas voor HOD werden deze mogelijkheden allemaal om zeep geholpen en dus ging HOD met een zure 2-1 nederlaag van het veld.

Komende zondag spelen we weer thuis, dan komt koploper Ring Pass Delft op bezoek. Het belooft een zware opgave te worden maar op Sportpark Den Dries kan het spoken en daar hebben we alle support voor nodig. Tot dan!